Skip to main content

Oikaisemme maksuliikenteen mutkat

B. plan perintäpalvelut

Vapaaehtoinen perintä

Millainen saatava on perintäkelpoinen?

Miten perintä alkaa?

Miten vapaaehtoinen perintä etenee?

Mitä kustannuksia vapaaehtoisesta perinnästä voi syntyä?

Vapaaehtoisen perinnän toimenpiteillä velalliselta haetaan velkasaatavaan vapaaehtoista suoritusta. Tämä kattaa esimerkiksi velalliselle lähetettävät maksuvaatimuskirjeet, puhelinperinnän, maksusopimusneuvottelut, maksusopimuksen laadinnan ja seurannan sekä velallisen luottotietojen tarkistuksen. Tavoittelemme perinnässämme parhaita ratkaisuja – hoidamme perinnän tehokkaasti, huomioiden samalla asiakkaan ja velallisen välisen asiakassuhteen.

Lue lisää

Oikeudellinen perintä

Mitä oikeudellinen perintä tarkoittaa?

Milloin velka etenee oikeudelliseen perintään?

Mitä oikeudellisessa perinnässä tapahtuu?

Voiko saatava olla liian pieni oikeudelliseen perintään?

Mikäli velkasaatava ei ole tullut suoritetuksi vapaaehtoisen perinnän aikana, on asiaa mahdollista jatkaa oikeudelliseen perintään. Annamme asiakkaalle selvityksen velallisen taloudellisesta tilanteesta ja suosittelemme tapauskohtaisesti asian vaatimaa oikeudellista toimenpidettä – esimerkiksi haastehakemusta tai konkurssiperintää.

Lue lisää

Vastike- ja vuokrasaatavien perintä

Mitä tehdä, kun osakkeenomistaja ei maksa vastikkeita tai vuokralainen vuokraa?
Milloin vastikkeita tai vuokria voi alkaa periä?
Miten vastike- ja vuokrasaatavien perintä tapahtuu?
Miten vuokralaisen saa pois asunnosta?
Vastike- ja vuokrasaatavien perintä on erityisosaamistamme. Hoidamme sekä liike- että asuinhuoneistojen vastike- ja vuokrasaatavien perinnän asiantuntevasti, ja tuemme näin asiakkaamme omaa reskontranhallintaa. Hoidamme puolestasi myös vuokrasopimuksen purun sekä häädön vireillepanon, kun ne ovat tarpeen.
Lue lisää

Provisioperintä

Maksuton perintä?
Miten provisioperintä toimii?
Millainen saatava voidaan siirtää provisioperintään?
Provisioperintäpalvelu soveltuu tilanteisiin, joissa asiakas haluaa välttyä perinnästä aiheutuvilta kustannuksilta. Provisioperintäpalvelussa toimeksiantajaa ei laskuteta lainkaan perintätoimenpiteistä, vaan saatavasta pidätetään provisio perinnän onnistuessa. Kustannusriskin poistuessa kaikenlaisten saatavien perinnästä tulee kannattavaa.
Lue lisää

Maksuhuomautuspalvelu

Mikä maksuhuomautus on?
Onko maksuhuomautuksen lähettäminen pakollista?
Miten maksuhuomautus tulee lähettää asiakkaalle?
Mikä on B. plan maksuhuomautuspalvelu?
Siirtämällä saatavan maksuhuomautuspalveluumme, jätät huolen asiakkaasi huomauttamisesta meille. Ellei saatava tule kokonaisuudessaan suoritetuksi maksuhuomautuspalvelussa, siirtyy suorittamaton osuus automaattisesti vapaaehtoiseen perintään. Halutessasi voit myös peruuttaa toimeksiannon ennen perintäänsiirtoa. Tarjoamme sinulle joustavaa maksuhuomautuspalvelua, jossa asiakkaallesi lähetettävän huomautuksen maksuaika sovitaan kanssasi erikseen – sillä useimpiin asioihin ei ole vain yhtä ratkaisua.
Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia meille usein esitettyihin kysymyksiin perinnästä. Jos et löydä etsimääsi vastausta tai haluat tietää lisää, ota yhteyttä – autamme mielellämme.

Lue lisää

Ota yhteyttä

AjanvarausYhteystiedot

B. plan Oy

asiakaspalvelu@bplan.fi
020 718 1770

Y-tunnus: 2260586-0
Toimilupa: ESHL-2009-04170/Yr-2

B. plan Laki Oy